Waitankung

Trigger pont - waitankung
A triggerpontok waitankungal (kínai torna) történő kiegészítő kezelése, megelőzése.

A waitankung gyakorlatok segítségével a triggerpontok kialakulásának az esélyeit csökkentheti.

A triggerpontok okozta tünetek csökkentését a rendszeres masszázzsal vagy rendszeres személyre szabott tornával lehet a leghatékonyabban elérni.

A már meglévő triggerpontok kezelésében a masszázs és a waitankung gyakorlatok kiegészítik és támogatják egymás terápiás hatásait.

Természetesen a triggerpontok gyors oldásához  a masszázs, akupresszúra mindig segítséget nyújt, azonban a masszázskezelések abbahagyása után a fájdalmak életmód változtatás nélkül többnyire visszajönnek. (mivel a masszázs nem az elsődleges okot hanem a tüneteket csillapítja, kezeli.)


Jóga

A triggerpontok jógával történő kiegészítő kezelése

A triggerpontok okozta problémákat a személyre szabott jógával hatékonyan meg lehet előzni.

A triggerpontok által okozott váll, nyak , kar és hátfájdalmakat gyakran az ülő életmód (különösen a számítógépes munka okozza)

A triggerpontok esetén elsősorban az életmódunk megváltoztatására kell törekednünk.
(Mivel a triggerpontok okozta fájdalmak okát vagyis a túlzott izomfeszültséget kell kezelni)

Természetesen a triggerpontok gyors oldásához  a masszázs mindig segítséget nyújt, azonban a masszázskezelések abbahagyása után a fájdalmak visszajönnek. ( mivel a masszázs nem az elsődleges okot hanem a tüneteket csillapítja, kezeli.)

Ezért a jóga kiváló módszer a triggerpontok kezelésében. Különösen akkor, ha személyre szabott gyakorlatokat végez.Egészségügyi problémák esetén haladéktalanul forduljon orvoshoz.

Az oldalon található információk nem alkalmasak diagnózis felállítására, nem helyettesíthetnek orvosi diagnózist, gyógykezelést, - beavatkozást..

A diagnózis felállítása és a terápiás terv elkészítése az orvos feladata.